Informe ‘The Research & Innovation Performance of the G20’

SCIENCE WATCHQuines àrees geogràfiques són líders en ciència i tecnologia i en quins àmbits? Quins països s’estan quedant enrere? Es poden localitzar països i àmbits emergents o de creixementL’informe ‘The Research & Innovation Performance of the G20‘, publicat per l’empresa multinacional Thomson Reuters, intenta respondre a aquestes qüestions. Així, l’estudi avalua el dinàmic panorama internacional de la ciència i la innovació, fent una anàlisi del grup de països G-20 en el període 2003-2012. La informació de l’estudi prové de les bases de dades Web of Science (WoS), per als articles científics, i Derwent World Patents Index (DWPISM), per a les patents.

L’informe identifica les tendències i l’impacte dels països G-20 en les àrees de la investigació científica i la innovació, i es basa en les anàlisis de la producció acadèmica i de la capacitat d’innovació. En aquest marc, el Gràfic 1 demostra com els Estats Units i la Unió Europea han perdut protagonisme quant a l’impacte de la ciència i la tecnologia, mentre que Austràlia, la Xina, l’Índia, França i Gran Bretanya, han guanyat influència.

Gràfic 1. Canvis en la influència científica i tecnològica (G20, 2003-2012)
G20

Com es pot observar, en el període 2003-2012, la Xina ha registrat un increment del 8,4% en articles indexats al WoS i, pel que fa la producció de patents, l’augment espectacular d’un 900%. D’altres països emergents també registren creixements força considerables. En canvi, en el mateix període, la producció científica i tecnològica dels Estats Units va baixar. 

Per informació més detallada, podeu accedir a l’informe ‘The Research & Innovation Performance of the G20‘.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter