Regions at a Glance interactive: Estadístiques regionals i metropolitanes de l’OECD

logooecd_enEl portal web Regions at a Glance interactive de l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ofereix un seguit d’eines per a la consulta dinàmica i interactiva de la contribució al creixement i al benestar social per part de diverses regions i ciutats de tot el món. Així, mitjançant aplicacions com Regional eXplorer i Metropolitan eXplorer es poden comparar tendències demogràfiques, conèixer el desenvolupament econòmic, social i ambiental de regions i àrees metropolitanes dels països de l’OECD, i visualitzar mapes interactius i presentacions visuals. En el marc de l’R+D+I, es poden consultar dades sobre la inversió i el personal de recerca per sectors o el nombre de patents per habitants.

Pel que fa a Regional eXplorer (Imatge 1), permet visualitzar estadístiques de 2.000 regions de 34 països de l’OECD. A més, permet explorar de forma simultània dades espacials i temporals mitjançant indicadors numèrics i categòrics, des de múltiples perspectives. Actualment, abraça al voltant de 40 indicadors sobre demografia; comptes econòmics; mercat de treball; temes socials; i innovació.  

Imatge 1. Regional eXplorer Regional

D’altra banda, Metropolitan eXplorer (Imatge 2) ofereix una visualització interactiva de 275 àrees metropolitanes de 28 països de l’OECD. El conjunt d’indicadors que es poden visualitzar són: dades demogràfiques; Producte Interior Brut (PIB); àrees verdes i urbanitzades; ocupació; organització territorial; medi ambient; i en l’àmbit de la innovació, la intensitat de patents sol·licitades per habitants, entre d’altres.

Imatge 2. Metropolitan eXplorer

MetropolitanPer a obtenir informació més detallada, podeu consultar el portal web Regions at a Glance interactive de l’OECD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter