El Programa ICREA Acadèmia ha premiat l’excel·lència de 149 investigadors en el període 2008-2013

ICREAA més de la contractació d’investigadors, la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha impulsat des de l’any 2008 el Programa ICREA Acadèmia. Ara s’ha publicat la resolució de la sisena convocatòria, que correspon a l’any 2013. Aquesta iniciativa vol incentivar i recompensar l’excel·lència investigadora del personal docent i investigador (PDI) doctor vinculat a les universitats públiques de Catalunya. Es tracta d’un programa d’intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat.

El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia comporta la dedicació prioritària a activitats de recerca durant 5 anys, amb una dotació anual que es destinarà preferentment a la contractació de personal que permeti rebaixar la tasca docent del premiat o donar suport a la seva activitat de recerca.

Les 6 convocatòries del període 2008-2013 han reconegut l’excel·lència de 119 investigadors i 30 investigadores. A continuació es pot consultar la distribució dels 149 reconeixements per àrees ICREA (Gràfic 1, feu un clic per ampliar-lo), on predomina l’àmbit de les ciències experimentals i matemàtiques.

ICREA Acadèmia

Pel que fa a la distribució per universitats (Gràfic 2, feu un clic per ampliar-lo), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) concentren el 77% dels 149 investigadors premiats.

ICREA Acadèmia

Per a més informació, podeu accedir a la base de dades dels premiats al lloc web d’ICREA, a més de consultar les altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

Una resposta a El Programa ICREA Acadèmia ha premiat l’excel·lència de 149 investigadors en el període 2008-2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter