Finlàndia impulsa l’accés obert a la ciència

scienceEl Ministry of Education and Culture de Finlàndia ha posat en funcionament la iniciativa Open Science and Research (2014-2017). L’objectiu del govern finès és esdevenir el país capdavanter de l’accés obert de la ciència i la investigació, i que la societat es pugui beneficiar àmpliament de les oportunitats de la ciència oberta. Aquest programa es duu a terme conjuntament amb els projectes National Digital Library i Open Knowledge Finland.

La iniciativa es centra en tres seccions diferents: Publicacions científiques, Dades de recerca i Mètodes de recerca. A més, inclou entorns d’investigació; habilitats; coneixements; i finalment, eines i serveis de suport de l’accés obert de la ciència. En aquest marc, per tal d’ajudar als investigadors i als organismes de recerca, es disposa d’una guia per a la bona gestió de dades de la recerca («Data Management Guide»), i properament, també es publicaran orientacions sobre temes de propietat intel·lectual i un «Open Science and Research Handbook».

Per més informació, podeu consultar el lloc web de l’Open Science and Research (2014-2017).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter