Conferència: «L’aposta per l’accés obert a Europa: Novetats del programa Horizon 2020»

GTCREl Grup de Treball Coneixement i Recerca, una iniciativa impulsada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC) i l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (OR-IEC), va organitzar una trobada el dimecres 4 de juny de 2014 a l’IEC. L’acte va incloure la conferència «L’aposta per l’accés obert a Europa: Novetats del programa Horizon 2020», a càrrec d’Ignasi Labastida, de l’Oficina de Difusió del Coneixement de la Universitat de Barcelona (UB). Ara ja es pot consultar el document de la presentació (en format Adobe Acrobat), així com l’enregistrament vídeo de la conferència.

A més, la trobada comptà amb un espai de col·laboració entre els assistents, amb intervencions breus (5-10 minuts) per compartir projectes, coneixements especialitzats i recursos informatius. L’espai de col·laboració va incloure les següents intervencions:
– Lluís Anglada (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya) explicà les principals actuacions realitzades per implementar ORCID, un sistema d’identificació unívoca per a investigadors.
– Anna Guillaumet (SIGMA) presentà el projecte de càrrega automàtica de dades de producció científica des de fonts externes cap a sistemes de gestió d’informació de recerca.
– Beatriz Mas (Elsevier) explicà les funcionalitats bàsiques del producte bibliomètric SciVal.
– Helena Solé (Govern d’Andorra) comentà el projecte d’un dipòsit digital sobre temàtica andorrana.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del Grup de Treball Coneixement i Recerca.

Una resposta a Conferència: «L’aposta per l’accés obert a Europa: Novetats del programa Horizon 2020»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter