El portal Dialnet recopila ja 4,3 milions de documents científics

Dialnet és un portal bibliogràfic que té la finalitat de donar major visibilitat a la literatura científica hispana a Internet, recopilant i facilitant l’accés a continguts científics. Actualment, el portal conté 8.997 revistes i 4,3 milions de documents, una part considerable dels quals es poden consultar a text complet. La pantalla de consulta del portal s’ofereix en 10 idiomes, inclòs el català, i compta amb gairebé 1,3 milions d’usuaris. A més, les revistes presenten una fitxa completa, que inclou indicadors qualitatius com Latindex i la Clasificación Integrada de Revistas Científicas (CIRC).

El projecte va ser iniciat l’any 2000 per la Universidad de La Rioja (UR) i des del 2009 és impulsat per la Fundación Dialnet. A més, compta amb la col·laboració de 80 biblioteques universitàries, especialitzades i públiques.

Els dos principals serveis de Dialnet als investigadors i usuaris són:
a) Cerca de documents (sense registre): Dialnet és un portal integrador de recursos (revistes, llibres, tesis, etc.) i, a més, facilita l’accés a nombrosos continguts a text complet.
b) Subscripció a alertes de revistes (registre gratuït): es pot fer una selecció de revistes per rebre per correu electrònic alertes amb els sumaris dels números nous.

A més, els usuaris d’institucions vinculades al projecte, tenen accés a Dialnet Plus, amb serveis bibliogràfics i documentals de valor afegit: cerca avançada de documents; selecció i exportació de documents; gestió de cerques realitzades; cercador d’autor; creació de llistes bibliogràfiques per compartir, etc.

Per a més informació, podeu consultar el portal Dialnet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter