Google Scholar Metrics 2014

Google ScholarGoogle ha fet pública la versió 2014 de Google Scholar Metrics, el seu rànquing de revistes científiques. Aquest producte gratuït facilita un llistat de les principals publicacions científiques en 9 idiomes (inclou l’anglès i el castellà) ordenades segons 2 indicadors bibliomètrics, generats a partir de les citacions dels articles indexats a Google Scholar el mes de juny de 2014. El primer indicador bibliomètric és l’Índex H5 que consisteix en l’Índex H dels articles publicats els 5 darrers anys a la revista (2009-2013). El segon indicador, Mitjà H5, correspon a la publicació i es tracta de la mitjana de citacions dels articles inclosos al primer indicador. Per veure els articles més citats d’una revista, només cal fer clic a sobre de l’Índex H5.

Ara bé, és important remarcar que persisteixen algunes limitacions de Google Scholar Metrics. Un dels principals entrebancs és que només les revistes en anglès tenen la informació desagregada en 8 àrees i 303 disciplines. Així, les dades de les revistes en altres llengües es limiten a les 100 publicacions principals. Google també adverteix què els recomptes de dades i de citacions són estimatius i que un programa informàtic els determina de manera automàtica.

Per a més informació, podeu consultar Google Scholar Metrics, així com un interessant document de treball elaborat pel grup de recerca Evaluación de la Ciencia y de la Comunicación Científica (EC3) de la Universidad de Granada (UGR).

Una resposta a Google Scholar Metrics 2014

 • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

  Benvolguts,

  Hem llegit al blog de l’Observatori la notícia relacionada amb les dades de Google Scholar Metrics 2014, i hem pensat que potser podria interessar saber que existeixen dos informes elaborats des de la Universitat Autònoma de Barcelona relacionats amb dades bibliomètriques de dos àmbits molt específics i que no hi consten en els treballs de
  l’EC3: els estudis de traducció i interpretació i els estudis d’Àsia Oriental. Us adjuntem les adreces al text complet dels documents per si considereu que es pot fer difusió:

  http://ddd.uab.cat/record/115701 Índice h de las revistas de los Estudios de Asia Oriental de acuerdo con el Google Scholar Metrics
  (2008-2012)
  http://ddd.uab.cat/record/115700 Índice h de las revistas de Traducción e Interpretación de acuerdo con el Google Scholar Metrics (2008-2012)

  Cordialment,


  Montserrat Varona
  Gestora de Publicacions Periòdiques
  Universitat Autònoma de Barcelona
  Biblioteca d’Humanitats-Sala de Revistes Montserrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter