Convocatòria: Acción Estratégica Economía y Sociedad Digital (AEESD 2/2014)

MINETUREn el marc del Plan de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016), el Ministerio de Industria, Energía y Turismo (MINETUR) ha publicat la segona convocatòria de l’any 2014 de l’Acción Estratégica de Economía y Sociedad Digital (AEESD). En total, el MINETUR destina 308 millones d’euros en subvencions i préstecs a l’R+D+I del sector tecnològic.

Els projectes podran realitzar-se en la modalitat individual o en cooperació i els beneficiaris han de ser empreses i agrupacions d’interès econòmic (AIE). El percentatge màxim de subvenció pot variar segons la nota obtinguda en el procés d’avaluació, però en cap cas superarà el 25% del projecte. D’altra banda, els préstecs tindran un termini màxim d’amortització de 5 anys (inclosos 2 de carència); el seu import podrà complementar la subvenció fins al 100% del cost del projecte; i el tipus d’interès aplicable serà del 0,513%.  Les sol·licituds es poden presentar a través de la Seu electrònica del MINETUR.

Els projectes han de correspondre a algun dels àmbits següents:
– Indústries del futur: Infraestructures d’Internet; Components i sistemes electrònics; Solucions Cloud Computing; Solucions Big Data; Aplicacions per a l’ecosistema mòbil; Smart Cities.
– Ciberseguretat i confiança digital.
– Aplicacions i solucions TIC orientades a la millora de la competitivitat de la PIME.
– Evolució de l’administració electrònica.
– Aplicacions de gestió mediambiental.
– Aplicacions i solucions relacionades amb els continguts digitals.
– Aplicacions de salut i benestar social.

La subconvocatòria de les Ayudas para la realización de proyectos finançarà actuacions de desenvolupament experimental properes a la comercialització que no hagin obtinguts ajuts en altres convocatòries i amb un pressupost mínim de 200.000 euros. En total, la convocatòria disposa de 16,15 milions d’euros en subvencions i 199,31 milions en préstecs. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 23 de juliol de 2014.

La subconvocatòria de les Ayudas a grandes proyectos de Tecnologías de la Información y las Comunicaciones s’encarrega de grans projectes d’investigació industrial que no hagin obtingut ajuts en altres convocatòries, amb un pressupost mínim de 5 milions d’euros. Les actuacions han de tenir potencial per produir un alt impacte social i econòmic, i exercir un efecte tractor significatiu sobre altres empreses del sector. En total, la convocatòria disposa de 15 milions en subvencions i 78 milions en préstecs. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 21 de juliol de 2014.

Per a més informació, podeu consultar el Portal de Ayudas del MINETUR.

Una resposta a Convocatòria: Acción Estratégica Economía y Sociedad Digital (AEESD 2/2014)

  • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

    El MINETUR ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds fins al 2 de setembre de 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter