Journal Metrics ofereix diverses mesures de l’impacte de les revistes científiques

El portal Journal Metrics mesura l’impacte de les revistes científiques a partir de les citacions obtingudes. Així, Elsevier pretén proporcionar de forma gratuïta diferents punts de vista transparents i acurats sobre l’impacte real d’una publicació científica. Per aconseguir aquest objectiu, ofereix 3 indicadors bibliomètrics de cada publicació: Source Normalized Impact per Paper (SNIP); The Impact per Publication (IPP); i, per últim, SCImago Journal Rank (SJR).

Les mètriques d’impacte estan basades en metodologies desenvolupades per grups bibliomètrics externs a Elsevier, però que usen la base de dades Scopus com a font d’informació de les seves anàlisis. En concret, els 2 primers indicadors han estat desenvolupats pel Centre for Science & Technology Studies (CWTS), mentre que l’SJR correspon al grup Scimago.

Journal Metrics ofereix informació bibliomètrica multidimensional de 21.900 revistes, actes de congressos i col·leccions de monografies. La informació s’actualitza un cop a l’any i ara s’acaba de publicar la darrera versió, que abasta el període 1999-2013. El portal ofereix cercar una revista per títol o any d’inici i, a més, es pot descarregar en un full de càlcul la informació detallada de totes les revistes.

Per a més informació, podeu consultar el portal Journal Metrics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter