Ranking Web of Research Centers

Ranking Web Research CentersEl Laboratorio de Cibermetría del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) ha fet pública l’edició de juliol de 2014 del Ranking Web of Research Centers. Aquest rànquing classifica els llocs web de més de 8.000 centres de recerca amb presència independent a Internet. A més d’organismes d’investigació científica, el rànquing inclou xarxes de comunicacions, biblioteques digitals i serveis de suport a la recerca, així com agències públiques, acadèmies, fundacions, etc. A escala mundial, cal destacar entre els 100 primers dominis la presència de 4 de l’Estat espanyol, dels quals 2 corresponen a Catalunya.

L’anàlisi quantitativa d’Internet i dels seus continguts, sobretot dels relacionats amb el procés de generació i comunicació del coneixement científic, són la finalitat principal del Laboratorio de Cibermetría. A més del rànquing de centres de recerca també publica classificacions mundials d’universitats, hospitals, escoles de negocis i dipòsits digitals.

La classificació dels centres de recerca es fa combinant diversos criteris:
Visibilitat: impacte global dels continguts web.
Presència: informació general, estructura, organització, govern, etc.
Accés obert: compromís amb dipòsits institucionals, portals de revistes, etc.
Excel·lència: nombre d’articles molt citats (1r decil d’una disciplina a Google Scholar).

Per calcular l’índex compost (World Rank) es combinen els valors normalitzats i les posicions basades en aquests valors es mostren només amb finalitats informatives. Els indicadors usats corresponen a la visibilitat (50 %) i a l’activitat (50 %) dels dominis d’Internet.

Pel que fa als centres de l’Estat espanyol, cal destacar la presència de 4 dominis entre els 100 primers del món, dels quals 2 corresponen a Catalunya:
CSIC (3a posició d’Europa i 11a posició mundial)
Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) (18a d’Europa, 51a mundial)
Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (19a d’Europa, 52a mundial)
Institut d’Estudis Catalans (IEC) (33a d’Europa, 87a mundial)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Ranking Web of Research Centers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter