Convocatòria: Proyectos I+D (2014)

En el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016), la Secretaría de Estado de I+D+I ha obert 2 convocatòries de projectes d’R+D amb un pressupost global de 387 milions d’euros. Aquestes convocatòries són el conjunt d’ajuts estatals més importants per al foment de la recerca científica i tècnica i els seus beneficiaris potencials són universitats, centres públics d’R+D+I i privats sense afany de lucre, centres tecnològics i entitats sense afany de lucre vinculades a la ciència, la tecnologia i la innovació.

Els sol·licitants han d’escollir a quina de les dues convocatòries es presentaran. A més, cal recordar que els projectes poden tenir 1 o 2 investigadors principals i que es poden sol·licitar per un període d’execució d’1 a 4 anys.

1. Proyectos I+D Retos-Investigación

L’objectiu de la convocatòria Proyectos I+D Retos-Investigación és finançar projectes de recerca, tant experimentals com teòrics, que tinguin la finalitat de contribuir a resoldre algun aspecte dels 8 grans reptes de la societat fixats pel Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016). El pressupost de la convocatòria és de 244 milions d’euros, més 20,5 milions per a una nova modalitat destinada a projectes per a joves investigadors sense vinculació o amb vinculació temporal amb alguna entitat susceptible de ser beneficiària.

2. Proyectos I+D Excelencia

L’objectiu de la convocatòria Proyectos I+D Excelencia és finançar projectes de recerca experimentals o teòrics, d’alta qualitat, sense orientació temàtica predefinida, amb la finalitat primordial d’obtenir resultats que suposin un avanç significatiu del coneixement i tinguin un alt impacte científic, tècnic, internacional, social o econòmic. El pressupost de la convocatòria és de 125,5 milions d’euros.

Les sol·licituds a les dues convocatòries han de presentar-se a través de la Seu Electrònica del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO). Els terminis de presentació varien lleugerament en funció de l’àrea temàtica dels projectes:
Humanidades y Ciencias Sociales: de 08/09/2014 a 29/09/2014.
Ciencias de la Vida y Agroalimentación: de 09/09/2014 a 30/09/2014.
Medioambiente y Recursos Naturales: de 10/09/2014 a 01/10/2014.
Tecnologías de la Producción y las Comunicaciones: d’11/09/2014 a 02/10/2014.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+I, així com altres entrades sobre aquest tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter