Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Física

ATLAS

Font: CERN.

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Física (en format Adobe Acrobat). L’informe ha estat redactat per David Jou,  catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.

Els investigadors de l’àrea de Física tenen un període d’un mes, és a dir, fins al 17 d’octubre de 2014, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, el redactor estudiarà els comentaris rebuts i tancarà definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar el portal MERIDIÀ de l’OR-IEC, així com el Portal de publicacions de l’IEC.

Una resposta a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Física

  • Roberto Emparan diu:

    Se echa de menos en toda la memoria la casi total ausencia de mención al Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICC-UB) (incluyendo la lista de acrónimos al comienzo del informe), pese a haber sido constituido hace años. Adicionalmente, he detectado algunos puntos (puede haber más) donde la información sobre investigadores del ICC es incompleta:

    -p.14: en el ICC-UB hay 10 profesores de investigación de ICREA: D’Enterria, Emparan, Iwasawa, Jiménez, González-García, Mateos, Miralda-Escude, Padoan, Russo, Verde. Dos de ellos (Mateos, Verde) tienen Starting Grants de ERC.

    -en la tabla 3.2 faltan dos de las principales revistas en los campos de física teórica de altas energías, astropartículas, y cosmología: Journal of High Energy Physics (JHEP) y Journal of Cosmology and Astroparticle Physics (JCAP). Estas revistas tienen índices de impacto superiores a muchas de las de la tabla 3.2 y su ausencia subestima de manera muy importante la investigación que se hace en estos campos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter