Segell de qualitat FECYT de revistes científiques

El segell de qualitat de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) identifica les publicacions científiques espanyoles que compleixen uns requisits de professionalització reconeguts internacionalment. A la IV Convocatoria de Evaluación de la Calidad Editorial y Científica de las Revistas Científicas Españolas s’hi van presentar 355 revistes de diferents àrees de coneixement, de les quals 98 publicacions han rebut el segell de qualitat.

Els criteris d’avaluació de la FECYT tenen en compte 12 indicadors que examinen els aspectes següents: repercussió i impacte de la revista; presència en bases de dades; internacionalització dels components del consell assessor i dels autors; compliment d’un percentatge important d’articles d’investigació o periodicitat; orientació de la revista; estructura de la revista i dels articles, entre d’altres.

Pel que fa als resultats de la IV Convocatoria per àrees temàtiques, de les 98 revistes acreditades amb el segell de qualitat, 41 pertanyen a l’àmbit de les Ciències Socials; 41 a Humanitats; 12 a Ciències Pures; i finalment, 4 a Ciències de la Vida. Quant a la distribució per tipus d’institucions, el nombre més gran de revistes l’obtenen les universitats amb 55 publicacions (56,1 % del total), seguides pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), amb 9 revistes certificades de les 10 que es van presentar.

Des de l’any 2008, 190 revistes científiques espanyoles han rebut el segell de qualitat. Segons la FECYT, aquesta acreditació ha permès a moltes revistes situar-se en el mercat nacional i internacional, i formar part de bases de dades com Web of Science (WOS) i Scopus.

Per obtenir  informació més detallada, podeu accedir a la nota de premsa publicada per la FECYT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter