Informe: «Global Innovation Index» 2014

GII 2014El «Global Innovation Index (GII)» arriba a la 7a edició amb la publicació de l’informe corresponent a l’any 2014. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Cornell University, l’escola de negocis INSEAD i l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (en anglès, World Intellectual Property Organization, WIPO). El nucli de l’informe consisteix en un rànquing de 143 economies mundials a partir de les seves capacitats i resultats en l’àmbit de la innovació.

El GII 2014 reconeix el paper clau de la innovació com a motor del creixement i de la prosperitat econòmica, així com la necessitat d’una àmplia visió horitzontal aplicable a les economies desenvolupades i emergents. Per tant s’inclouen 81 indicadors que van més enllà de les mesures tradicionals de la innovació i que es poden classificar en 2 grans grups:
Recursos: institucions, capital humà, infraestructures, mercats i negocis.
Resultats: coneixement, tecnologia i creativitat.

Segons les dades del GII 2014, les 10 economies més innovadores del món són, per aquest ordre, Suïssa, el Regne Unit, Suècia, Finlàndia, els Països Baixos, els Estats Units d’Amèrica, Singapur, Dinamarca, Luxemburg i Hong Kong (Xina). Per la seva banda, l’Estat espanyol ocupa la 27a posició, fora de les 25 primeres posicions. Respecte als països emergents, la Xina millora ràpidament i ja ocupa la 29a posició. La figura 1 (feu un clic per ampliar-la) mostra una distància clara entre els 25 països capdavanters (tots amb rendes elevades) i la resta.

Figura 1. 
GII 2014

A banda de l’informe, mitjançant Internet es poden consultar les dades desagregades per països, establir comparacions i generar representacions gràfiques.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del GII 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter