Convocatòria: e-Infrastructures (2015)

Horizon 2020En el marc del programa Horizon 2020, la Comissió Europea (CE) ha obert la convocatòria e-Infrastructures per a l’any 2015. La finalitat de la convocatòria és impulsar centres d’excel·lència per a aplicacions informàtiques, així com infraestructures tecnològiques per a entorns virtuals de recerca.

Respecte als centres d’excel·lència, han de situar la ciència computacional i l’aprofitament de les dades massives al centre de la descoberta científica i la competitivitat industrial. Els centres poden ser temàtics (medicina, ciències de la vida, energia, etc.); transversals en ciència computacional (algoritmes, anàlisi, mètodes numèrics, etc.); o orientats a abordar reptes socials o industrials (envelliment, canvi climàtic, etc.). Pel que fa a les infraestructures tecnològiques, l’objectiu és donar suport per al desenvolupament i desplegament d’entorns digitals de recerca, així com serveis i eines adaptades a les necessitats específiques dels investigadors.

El pressupost total de la convocatòria és de 80,5 milions d’euros. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 14 de gener del 2015.

Per ampliar la informació, podeu consultar el Participant Portal de la CE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter