L’IEC finalitza el projecte de reedició de «Les quatre grans Cròniques»

Quatre grans CròniquesAmb la publicació de la «Crònica de Pere III el Cerimoniós», l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) clou el projecte de reedició de «Les quatre grans Cròniques», volum revisat per Ferran Soldevila i publicat per Editorial Selecta l’any 1971. Les quatre grans cròniques medievals de Catalunya formen un cos historiogràfic que comprèn tot el segle XIII i bona part del XIV, i ens mostren el període de màxima projecció catalana en la història d’Europa. Els quatre grans cronistes encadenen els esdeveniments que ens permeten seguir el desenvolupament social, polític i econòmic de la Catalunya de l’edat mitjana.

El projecte es va posar en marxa l’any 2002, sota la direcció de Josep Massot i Muntaner, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC. El 2007 va aparèixer el volum dedicat a la crònica de Jaume I; el 2008, el de la Crònica de Bernat Desclot, i el 2011, el de la Crònica de Ramon Muntaner. Està previst que s’hi afegeixi un volum complementari amb l’índex de noms de les quatre cròniques.

En la reedició han col·laborat Jordi Bruguera, que s’ha encarregat de revisar els textos, i Maria Teresa Ferrer, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, que ha anat completant les notes de Ferran Soldevila i ha suggerit alguns canvis de puntuació i d’accentuació del text establert.

Per a més informació, podeu consultar el Portal de publicacions de l’IEC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter