La Generalitat de Catalunya impulsa el programa Indústria del Coneixement

Programa Indústria ConeixementLa Generalitat de Catalunya ha presentat el programa Indústria del Coneixement per acompanyar els projectes de noves empreses de base científica des de la fase inicial del prototip fins a introduir-lo al mercat. El nou programa compta amb la col·laboració de l’Institut Català de Finances (ICF) per als instruments de finançament. Catalunya destaca per la seva alta productivitat científica però un dels reptes més importants  com a país és la transferència dels resultats de la recerca al món productiu, que és un objectiu cabdal per al desenvolupament social i econòmic.

El programa està destinat a empreses derivades (spin-off) sorgides d’universitats i centres de recerca. Es preveu donar ajuts en les diferents fases de desenvolupament d’un projecte, des del laboratori fins al mercat:

a) Primera fase de valorització  (Llavor): es concediran 40 subvencions anuals de 25.000 euros, les quals aniran destinades a protegir els resultats de la investigació amb patents i a cobrir els primers treballs de desenvolupament d’un producte. Així mateix, l’ajut inclou un programa de formació i mentoria, coordinat per la University of California, Berkeley, seguint el plantejament del programa d’emprenedoria científica de la National Science Foundation (NSF).

b) Segona fase de valorització: prova de concepte (Producte): es concediran 15 subvencions anuals de 100.000 euros, per al desenvolupament de prototips dels productes i demostrar la viabilitat del projecte. Es tracta de la continuació de Prova’t, un programa pilot que ha finançat 7 projectes d’èxit que han comportat la llicència de tecnologia i la creació d’una empresa de base tecnològica.

c) Fases de capitalització early-stage (Mercat): l’ICF atorgarà 20 crèdits anuals, 15 dels quals podrien arribar als 67.000 euros i els altres 5 fins a 200.000 euros. Es preveu que aquests préstecs mobilitzin anualment fins a 1,5 milions de capital privat. Aquesta dotació econòmica estarà destinada a l’inici de l’acció comercial i la producció, entre d’altres.

El programa preveu mobilitzar 30 milions d’euros en 5 anys; en aquest període està previst atorgar subvencions a prop de 300 projectes empresarials basats en la investigació. La primera convocatòria del nou programa s’obrirà el 18 de novembre de 2014.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya, així com consultar la presentació del programa Indústria del Coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter