Convocatòries ERA-NET obertes

ERAL’instrument ERA-NET està dissenyat per donar suport a associacions d’institucions públiques en la preparació, disseny, implementació i coordinació d’activitats d’R+D+I conjuntes, així com convocatòries i accions de caràcter transnacional, amb el finançament complementari de la Comissió Europea (CE). En darrer terme es tracta de desenvolupar i reforçar la coordinació de programes de recerca i innovació nacionals i regionals en diferents àrees temàtiques.

En el marc del programa Horizon 2020, l’objectiu final d’ERA-NET és augmentar substancialment el percentatge de finançament que els països membres dediquen a impulsar de forma conjunta les agendes d’R+D+I. A continuació, es detallen algunes iniciatives ERA-NET en diferents àrees que disposen de convocatòries obertes.

a) ERA-MarineBiotech (ERA-MBT) és un consorci d’entitats finançadores de la recerca especialitzat en biotecnologia marina.
Convocatòria: First transnational call for research projects
Termini de presentació: 10/12/2014.

b) CHIST-ERA impulsa la coordinació i cooperació d’organismes finançadors a escala nacional i regional en el camp de les Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions (TIC).
Convocatòria: CHIST-ERA Call 2014 for ICT research proposals
Termini de presentació: 13/01/2015.

c) SIINN ERA-NET promou la transferència ràpida i segura dels resultats de la recerca en nanociència i nanotecnologia cap a aplicacions industrials. Els recursos nacionals i regionals s’agrupen per crear un programa transnacional de la investigació.
Convocatòria: 2014 Third SIINN Call
Termini de presentació: 16/01/2015.

d) EuroTransBio (ETB) és una iniciativa de finançament internacional per a les petites i mitjanes empreses (PIME) que col·laboren en l’àrea de la biotecnologia.
Convocatòria: 10th ETB Joint Call
Termini de presentació: 30/01/2015.

e) OCEANERA-NET impulsa la recerca i la innovació sobre l’aprofitament de l’energia oceànica.
Convocatòria: OCEANERA-NET Joint Call 2014
Termini de presentació: 18/12/2014.

f) FLAG-ERA agrupa organismes finançadors de caràcter nacional i regional amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives Graphene Flagship (estudi i aplicacions del nanomaterial grafé) i Human Brain Project (simulació del cervell humà per supercomputació).
Convocatòria: FLAG-ERA Joint Transnational Call (JTC) 2015
Termini de presentació: 27/01/2015.

g) ERANETMED agrupa agències de finançament de tota la regió mediterrània.
Convocatòria: Call for research proposals on Renewable Energies, Water Resources and their connections for the Mediterranean Region
Termini de presentació: 02/02/2015.

Per a més informació, podeu consultar el Participant Portal de la CE, així com l’informe «The ERA-NET scheme from FP6 to Horizon 2020».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter