Pla per consolidar la qualitat i l’excel·lència de la recerca en arqueologia i paleontologia

Pla recerca arqueologia i paleontologiaEn el marc del Pla Integral per a l’Arqueologia a Catalunya (PIACAT), la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda al Pla per consolidar la qualitat i l’excel·lència de la recerca en arqueologia i paleontologia. L’objectiu és assolir els estàndards de qualitat dels països més avançats i que els resultats reverteixin a la societat catalana.

A través d’aquest pla es vol potenciar i consolidar la professionalització de la recerca, amb equips de reconeguda capacitat científica que puguin comptar amb suport econòmic públic. Al mateix temps, el document també té com a objectiu protegir i conservar els jaciments arqueològics i paleontològics i garantir la socialització del seu coneixement.

El Pla estableix un sistema d’ajuts per als equips d’investigació que programin projectes de recerca quadriennals al territori català. Els projectes seran aprovats pel Departament de Cultura, d’acord amb la convocatòria pública corresponent, que podrà determinar com haurà de ser la recerca i establir prioritats segons criteris d’equilibri territorial i cronològic. A partir d’ara, els ajuts hauran d’estar associats a projectes amb projecció científica i que tingui un caràcter aplicable, alhora que hauran de pertànyer a processos associats a la consolidació dels equips de recerca que els desenvolupin. Per al període 2014-2017, es preveu un finançament global de 2,464 milions d’euros.

Per a més informació, podeu consultar el Pla per consolidar la qualitat i l’excel·lència de la recerca en arqueologia i paleontologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter