Bons resultats de Catalunya i del País Valencià a la convocatòria ERC Starting Grants 2014

ERCL’European Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria del programa ERC Starting Grants (2014), amb un import total de 485 milions d’euros destinats a 328 projectes. Com va succeir a totes les convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 8 dels 20 projectes atorgats a joves investigadors, seguida pel País Valencià (3), Madrid (3) i Andalusia (3).

El programa ERC Starting Grants està adreçat als millors joves investigadors (la mitjana d’edat és de 35 anys) per desenvolupar les millors idees en les fronteres del coneixement actual, a més de constituir els seus propis equips de recerca. Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 2 milions d’euros per desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada. Els 328 investigadors de la convocatòria 2014 representen a  38 nacionalitats.

Els 8 projectes catalans de la convocatòria ERC Starting Grants (2014) es reparteixen 2 al camp de Physical Sciences & Engineering (PE), 3 a Life Sciences (LS) i 3 a Social Sciences & Humanities (SH). Per la seva banda, el País Valencià ha obtingut 3 ajuts al camp LS. Des de l’any 2007, Catalunya ha rebut 72 ERC Starting Grants i el País Valencià, 12.

Les institucions catalanes i valencianes que han obtingut 1 projecte en la convocatòria 2014 són les següents:
– Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS)
– Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB)
Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
– Fundación para el Fomento de la Investigacion Sanitaria y Biomédica de la Comunidad Valenciana (FISABIO)
Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (CSIC-IATA)
– Markets, Organizations and Votes in Economics (MOVE)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Universitat Miguel Hernández (UMH)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com les entrades sobre aquest tema publicades al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter