«Recerca i Innovació Responsable» com a resposta als reptes de la societat

euAmb l’objectiu de fomentar la recerca i la innovació inclusiva i sostenible, la Comissió Europea (CE) ha establert el concepte transversal de «Responsible Research and Innovation (RRI)» («Recerca i Innovació Responsable»), en el marc del programa Horizon 2020. Amb aquesta iniciativa es pretén que tots els actors implicats (investigadors, ciutadans, polítics, empresaris, etc.) treballin conjuntament perquè els processos i resultats de la recerca i la innovació estiguin alineats amb les expectatives i confiança de la societat per la ciència.

El marc d’actuació que s’aplica a l’RRI se sustenta en 6 dimensions: ètica; gènere; educació científica; participació ciutadana; accés obert; i finalment, governança. En aquest context, s’està executant el projecte europeu RRI Tools, finançat pel 7th Framework Programme (FP7, 2007-2013) i que compta amb la participació de 26 institucions que tenen una experiència rellevant en diferents aspectes de l’RRI. La iniciativa està liderada per l’Obra Social ‘la Caixa’ i vol desenvolupar en el trienni 2014-2016 un conjunt de recursos digitals per a difondre i aplicar l’RRI en els programes de recerca europeus.

Per a més informació detallada d’aquesta iniciativa podeu accedir al lloc web del projecte RRI Tools, així com la pàgina «Science With And For Society (SWAFS)» de la CE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter