Catalunya i el País Valencià obtenen resultats excel·lents a la convocatòria ERC Consolidator Grants (2014)

ERCL’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2014 del programa ERC Consolidator Grants, amb un import total de 713 milions d’euros destinats a 372 projectes. Com és habitual a les convocatòries anteriors de l’ERC, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 14 dels 32 projectes. D’altra banda, el País Valencià ha obtingut 4 ajuts.

El programa ERC Consolidator Grants s’adreça als millors investigadors en vies de consolidació per desenvolupar idees en les fronteres del coneixement i, a més, per poder constituir els seus propis equips de recerca. La convocatòria s’adreça a investigadors amb 7-12 anys d’experiència des de la finalització del doctorat (la mitjana d’edat és d’uns 40 anys), amb la finalitat de què puguin desenvolupar una carrera científica independent a Europa, i així evitar la fugida de talent. L’únic criteri de selecció és l’excel·lència científica de les propostes presentades.

Els beneficiaris d’aquests ajuts reben un màxim de 2,75 milions d’euros per desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada. Els 372 investigadors (un 28% són dones) representen a 38 nacionalitats i treballen a 24 països europeus. En les posicions capdavanteres dels països receptors s’hi troba el Regne Unit (86 projectes), Alemanya (66), França (53), els Països Baixos (32), Espanya (32) i Itàlia (16). Per grans camps científics, 165 projectes corresponen a Physical Sciences & Engineering (un 44,3 %), 139 a Life Sciences (37,4 %) i 68 a Social Sciences & Humanities (18,3 %).

Catalunya ha obtingut 14 projectes de la convocatòria 2014 ERC Consolidator Grants, clarament per davant de Madrid (8 projectes), el País Valencià (4), Andalusia (2), Canàries (2), Astúries (1) i Navarra (1). Les institucions catalanes i valencianes que han rebut projectes són:
Universitat Pompeu Fabra (UPF): 3 projectes
Universitat de València (UV): 2 projectes
Centre d’Investigació Príncipe Felipe (CIPF): 1 projecte
Institut Català d’Oncologia (ICO): 1 projecte
– Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC): 1 projecte
– Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF): 1 projecte
– Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB, CSIC): 1 projecte
– Institut de Ciències Fotòniques (ICFO): 1 projecte
Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC): 1 projecte
Institut de Neurociències (IN, CSIC-UMH): 1 projecte
– Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona): 1 projecte
– Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC): 1 projecte
– Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 1 projecte
Universitat de Girona (UdG): 1 projecte
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): 1 projecte

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com les entrades sobre aquest tema publicades al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter