Què patenten les empreses internacionals que més investiguen?

World Corporate Top R&D InvestorsL’informe «World Corporate Top R&D Investors: Innovation and IP bundles» és una publicació de la Comissió Europea (CE) i de l’Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD). El document descriu els resultats d’innovació, en forma de patents i marques, de les 2.000 principals empreses mundials per inversió en activitats d’R+D. Globalment, l’any 2012 les empreses analitzades van invertir en R+D un total de 539.000 milions d’euros, però només hi ha 16 corporacions espanyoles, que inclouen els laboratoris farmacèutics catalans Almirall i Grifols.

L’estudi presenta informació sobre les patents de les empreses i les seves estratègies de marca per llançar nous productes, i es veu com combinen aquestes dues formes de drets de propietat intel·lectual per protegir els retorns d’actius basats en el coneixement. Les dades procedeixen de les 5 principals oficines nacionals de patents i ofereixen idees interessants sobre les estratègies d’innovació de les empreses capdavanteres en R+D.

Pel que fa a la cartera de patents, la tendència més gran a patentar es detecta a les empreses d’equipament elèctric i de maquinària (Gràfic 1), i la més baixa en els sectors farmacèutic i de la construcció.

Gràfic 1
Gràfic 1

D’altra banda, en els darrers 10 anys el creixement més destacable de sol·licituds de patents s’ha produït en els camps de tecnologia informàtica i d’equipament elèctric (Gràfic 2), al contrari del que ha succeït amb la química orgànica i la indústria farmacèutica.

Gràfic 2
Gràfic 2

De les 10 empreses amb major nombre de patents, 9 són asiàtiques i 8 pertanyen al sector de les TIC. A més, la seva cartera de patents representa una quarta part del total de patents propietat de les empreses capdavanteres en inversió R+D. D’altra banda, les empreses nord-americanes i europees estan més especialitzades en grans reptes com la salut, l’envelliment i el medi ambient.

Per a més informació, podeu consultar l’informe «World Corporate Top R&D Investors: Innovation and IP bundles».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter