Convocatòria: Proyectos de investigación científica en la Red de Parques Nacionales (2015)

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, en el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016), ha obert la convocatòria de Proyectos de investigación científica en la Red de Parques Nacionales (2015). L’objectiu fonamental és promoure un millor coneixement científic de la Red de Parques Nacionales, per tal de contribuir a la conservació i protecció ambiental d’aquesta xarxa de parcs. El pressupost total per aquesta convocatòria és de 619.047 euros.

Els projectes presentats tindran una durada de 3 anys i podran ser individuals o coordinats. Les línies de recerca prioritàries són les següents:
1. Desenvolupament de metodologies que permetin l’avaluació de l’estat de conservació al llarg del temps.
2. Resposta davant de canvis de distribució d’hàbitats i espècies indicadores, espècies invasores i la seva dinàmica, patògens i vectors de malalties emergents per a l’adquisició de nous coneixements com a base per a una gestió adaptativa.
3. Tècniques i mètodes de recuperació d’espècies i hàbitats rellevants.
4. Seguiment i avaluació d’espècies, hàbitats i xarxes d’interaccions ecològiques.
5. Impacte social i econòmic en el seu entorn. Sinergies entre els usos tradicionals compatibles i la conservació dels valors naturals. Serveis ambientals aportats i la seva avaluació.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 10 de juny de 2015, i es podrà realitzar a través de la Seu electrònica del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.

Podeu accedir a les bases de la convocatòria 2015 al lloc web de l’Organismo Autónomo de Parques Nacionales (OAPN).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter