Informe: «The Future is Open: 2015 State of Innovation»

thomsonThomson Reuters ha publicat l’informe «The Future is Open: 2015 State of Innovation». En aquest document es fa una avaluació de l’activitat de patents juntament amb les publicacions de recerca dels darrers anys, a través de 12 sectors industrials: Aeroespacial i defensa; Automoció; Biotecnologia; Cosmètics i benestar; Alimentació, tabac i begudes; Electrodomèstics; Tecnologies de la informació; Productes sanitaris; Petroli i gas; Farmacèutic; Semiconductors; i, per últim, Telecomunicacions.

Així mateix, l’estudi analitza el descens de ritme de l’activitat d’innovació a causa de la recessió econòmica mundial. Si bé l’impacte està encara per determinar, es coneix amb certesa que la innovació és un factor clau de creixement econòmic.

D’altra banda, l’informe recalca la importància de la innovació oberta, fet que facilita a les empreses, institucions acadèmiques i investigadors accedir al mercat amb més rapidesa i satisfer les demandes dels consumidors. 

Segons dades de la base de dades Derwent World Patents Index, el Gràfic 1 (feu un clic per ampliar-lo) mostra quina és l’activitat d’innovació específica de cada àrea industrial a partir del nombre de patents dels anys 2013 i 2014.

Gràfic 1industry

En l’àrea de l’Alimentació, per exemple, les  dades reflecteixen que 7 de les 10 institucions innovadores globals en aquesta categoria provenen de la Xina. També es pot ressaltar la Universitat de Lleida (UdL), que ocupa la segona posició mundial de les institucions científiques més influents en ciència i tecnologia dels aliments. Així, els investigadors de la UdL han publicat 565 articles sobre ciència i tecnologia dels aliments en el període 2004-2014 a la base de dades Web of Science.

Per obtenir informació més detallada, podeu consultar l’informe «The Future is Open: 2015 State of Innovation».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter