Scientia, el nou Dipòsit d’Informació Digital del Departament de Salut

ScientiaEl Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament Scientia, una plataforma digital d’accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis al sistema sanitari públic de Catalunya.

La gestió del nou repositori correspon a la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya. A escala institucional, el dipòsit de continguts requereix un acord de participació o conveni de col·laboració. Per emmagatzemar documents, només cal disposar de l’autorització dels autors i comprovar les polítiques específiques de cada editorial.

La recuperació dels documents es pot realitzar a través de la cerca (paraules clau) i/o de la navegació (índexs d’entitats, títols, autors i matèries). Els objectius del nou repositori són:
– Crear, transmetre i compartir coneixement.
– Recollir i preservar la producció científica i tècnica del sistema sanitari públic de Catalunya, a més de maximitzar la seva visibilitat i impacte envers la societat.
– Incrementar el valor del servei públic de la institució.
– Disposar d’un indicador tangible de qualitat (elaboració de les memòries científiques).
– Fomentar la creació de publicacions electròniques.

Els continguts dipositats estan organitzats en 4 comunitats (Departament de Salut;  Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya -SISCAT-; centres de recerca i instituts d’investigació sanitària; i, per últim, altres organismes i entitats) i col·leccions segons la tipologia i objecte dels documents: articles; monografies;  presentacions a congressos i jornades; recomanacions i protocols; guies de pràctica clínica; estudis i informes tècnics; o material de divulgació.

Per a més informació, podeu consultar el dipòsit digital Scientia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter