Convocatòria: Proyectos I+D (2015)

En el marc del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016), la Secretaría de Estado de I+D+I ha obert 2 convocatòries de projectes d’R+D per a l’any 2015 amb un pressupost global de 390 milions d’euros. Aquestes convocatòries són el conjunt d’ajuts estatals més importants per al foment de la recerca científica i tècnica.  Els beneficiaris potencials són universitats, centres d’R+D+I públics i privats sense afany de lucre, centres tecnològics i entitats sense afany de lucre vinculades a la ciència, la tecnologia i la innovació.

Els sol·licitants han d’escollir a quina de les dues convocatòries es presentaran. A més, cal recordar que els projectes poden tenir 1 o 2 investigadors principals i que es poden sol·licitar per un període d’execució d’1 a 4 anys.

1. Proyectos I+D+I Retos-Investigación

L’objectiu de la convocatòria 2015 dels Proyectos I+D+I Retos-Investigación és finançar projectes de recerca, tant experimentals com teòrics, que tinguin la finalitat de contribuir a resoldre algun aspecte dels 8 grans reptes de la societat fixats pel Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación (2013-2016). El pressupost de la convocatòria és de 243,9 milions d’euros (153,9 milions en subvencions i 90 en bestretes reemborsables), més 20,6 milions per a una modalitat destinada a projectes per a joves investigadors sense vinculació o amb vinculació temporal amb alguna entitat susceptible de ser beneficiària.

2. Proyectos I+D Excelencia

L’objectiu de la convocatòria 2015 dels Proyectos I+D Excelencia és finançar projectes de recerca experimentals o teòrics, d’alta qualitat, sense orientació temàtica predefinida, amb la finalitat primordial d’obtenir resultats que suposin un avanç significatiu del coneixement i tinguin un alt impacte científic, tècnic, internacional, social o econòmic. El pressupost de la convocatòria és de 125,5 milions d’euros (80,5 milions en subvencions i 45 en bestretes reemborsables).

Les sol·licituds a les dues convocatòries han de presentar-se a través de la Seu Electrònica del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO). Els terminis de presentació varien en funció de l’àrea temàtica dels projectes (la convocatòria per a joves investigadors s’obrirà el dia 1 d’octubre):
Humanidades y Ciencias Sociales: del 29 de juny al 20 de juliol de 2015.
Ciencias de la Vida y Agroalimentación: del 30 de juny al 21 de juliol de 2015.
Medioambiente y Recursos Naturales: de l’1 al 22 de juliol de 2015.
Tecnologías de la Producción y las Comunicaciones: del 2 al 23 de juliol de 2015.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+I, així com altres entrades sobre aquest tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter