Convocatòria: Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de Excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de Excelencia María de Maeztu» (2015)

Excelencia Severo OchoaLa Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación  ha obert la convocatòria 2015 de les Acreditaciones y ayudas públicas de «Centros de excelencia Severo Ochoa» y de «Unidades de excelencia María de Maeztu». L’objectiu és impulsar l’excel·lència de la recerca de centres i unitats públiques, així com d’institucions privades d’investigació sense ànim de lucre, el lideratge científic internacional de les quals estigui contrastat, amb capacitats per contribuir decisivament a avançar en la frontera del coneixement i generar resultats d’alt impacte.

L’acreditació «Centros de excelencia Severo Ochoa» manté el finançament d’1 milió d’euros anuals durant 4 anys per impulsar els plans estratègics dels centres. El procés d’avaluació és rigorós i realitzat per comitès científics internacionals. En total, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 12 de les 20 acreditacions atorgades fins al moment, 9 a Catalunya i 3 al País Valencià.

A més, la convocatòria inclou la modalitat «Unidades de Excelencia María de Maeztu», per reconèixer les estructures estables sense personalitat jurídica pròpia que puguin estar integrades per la totalitat o part de la plantilla d’investigació d’un centre, departament universitari o institut de recerca. Aquesta modalitat té la finalitat d’impulsar unitats amb acreditada rellevància científica i resultats i investigadors de qualitat. Les unitats seleccionades comptaran amb 500. 000 euros anuals durant 4 anys per finançar els seus programes estratègics de recerca. De les 6 unitats beneficiàries de la primera convocatòria, 4 estan localitzades a Catalunya.

El pressupost màxim de la convocatòria és de 52 milions d’euros per al període 2016-2019. La presentació de sol·licituds s’ha de realitzar a través de la Seu electrònica del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 29 de juliol de 2015.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de la Secretaría de Estado de I+D+I, així com altres entrades sobre aquest tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter