Convocatòria: Ajuts destinats a incentivar els plans d’actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia catalans (2015)

ACCIÓACCIÓ ha obert la convocatòria de l’any 2015 dels Ajuts destinats a incentivar els plans d’actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia catalans. L’objectiu és incentivar, definir i potenciar els plans d’actuació en transferència tecnològica en centres TECNIO i també en potencials candidats per ser acreditats. En aquest darrer sentit, TECNIO ha deixat de ser una xarxa de centres per convertir-se en un segell que acreditarà als agents que ofereixen tecnologia diferencial a les empreses.

La convocatòria presenta 2 modalitats:

1) Ajuts per incentivar els plans d’actuació en transferència tecnològica dels centres TECNIO: Es finançaran activitats per definir i executar un pla de treball anual, destinat a incrementar la transferència tecnològica cap al món empresarial. També es podran subvencionar activitats conjuntes de dinamització de les universitats per millorar les capacitats de transferència dels centres beneficiaris. La quantitat màxima destinada a aquesta línia d’ajuts és de 800.000 euros i el termini de presentació finalitzarà el 30 de setembre.

2) Ajuts per definir i potenciar els plans d’actuació en transferència tecnològica dels desenvolupadors de tecnologia candidats a ser acreditats: Activitats relacionades amb l’execució del primer any d’un pla de creixement a 3 anys, destinat a incrementar la transferència tecnològica cap al món empresarial. Els beneficiaris poden ser grups de recerca universitaris, centres de recerca del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) o de la Institució CERCA o altres entitats adscrites a les universitats catalanes que tinguin com a missió principal la transferència tecnològica a les empreses. La quantitat màxima d’ajuts és de 800.000 euros i el termini de presentació finalitzarà el dia 30 d’octubre.

La intensitat de l’ajut pot arribar fins al 100% del cost subvencionable acceptat. L’import màxim subvencionable pels plans individuals és de 30.000 euros, i l’import màxim pels plans conjunts de dinamització és de 10.000 euros per centre. La presentació de sol·licituds s’ha de realitzar a través del  lloc web d’ACCIÓ.

D’altra banda, TECNIO ha deixat de ser una xarxa de centres per convertir-se en un segell que acreditarà als agents que ofereixen tecnologia diferencial a les empreses. Així, TECNIO s’obre també a empreses, institucions privades i altres agents amb l’objectiu de facilitar l’accés del teixit empresarial català a alts nivells d’innovació. Segons els requisits i procediment d’acreditació de les entitats TECNIO per al període 2015-2019, es podran acreditar com a agents els desenvolupadors de tecnologia públics, com les universitats i els centres de recerca; els  desenvolupadors de tecnologia privats, com els laboratoris d’R+D corporatius i els centres tecnològics; i els facilitadors públics, com les oficines de transferència tecnològica. D’altra banda, s’han identificat altres agents facilitadors de tecnologia privats, com fons de capital risc, consultories, assessories i empreses de certificació.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’ACCIÓ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter