Convocatòries: Projectes d’adquisició, creació o millora d’infraestructures de recerca i d’equipaments i plataformes científiques i tecnològiques susceptibles de ser cofinançats pel FEDER (2015)

Secretaria Universitats i RecercaLa Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya ha obert 2 convocatòries per un import total de 20 milions d’euros destinades al cofinançament de projectes d’adquisició, creació o millora d’infraestructures de recerca i d’equipaments i plataformes científiques i tecnològiques. El cofinançament procedeix del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) assignat al Programa Operatiu FEDER de Catalunya (2014-2020). El nou programa operatiu preveu una inversió total a Catalunya de 868,4 milions d’euros, el 41% dels quals (326,7 milions) es destinaran a potenciar l’R+D+I. Una part d’aquest import, 132 milions d’euros, serà executada per la Secretaria d’Universitats i Recerca.

Les 2 convocatòries obertes donen prioritat a l’activitat científica relacionada amb alguna de les tecnologies facilitadores transversals recollides en l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT): tecnologies de la informació i la comunicació, nanotecnologia, materials avançats, fotònica, biotecnologia i manufactura avançada.

La convocatòria de Projectes singulars institucionals de construcció, adquisició, habilitació i/o ampliació substancial d’edificacions per a infraestructures d’R+D susceptibles de ser cofinançats pel FEDER s’adreça a infraestructures que possibilitin la generació de recerca d’excel·lència, l’atracció del talent i el desenvolupament d’activitats de transferència de coneixement i valorització. L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 15 milions d’euros. La despesa elegible del projecte ha de ser d’entre 1 milió d’euros, com a mínim, i 10 milions d’euros, com a màxim.

D’altra banda, la segona convocatòria es dirigeix a Projectes cooperatius de creació, construcció, adquisició i millora d’equipaments i plataformes científiques i tecnològiques compartides susceptibles de ser cofinançats pel FEDER. La finalitat ha de ser potenciar l’excel·lència científica i tecnològica mitjançant el suport a l’activitat d’R+D+I, així com les capacitats de facilitar els processos de valorització i transferència de coneixement. L’import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 5 milions d’euros i els projectes han de tenir una despesa elegible mínima inicial d’1 milió d’euros. Aquesta convocatòria va adreçada a projectes promoguts per 3 o més entitats del sistema universitari i de recerca català, que aportin cada una d’elles un mínim del 10% del cost total de les despeses.

En ambdues convocatòries, l’import econòmic atorgat no superarà en cap cas la meitat de la inversió global dels projectes seleccionats. Els beneficiaris poden ser universitats, centres de recerca i altres institucions sense finalitat de lucre, públiques o privades, que tinguin com a activitat principal l’R+D+I. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre de 2015.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Secretaria d’Universitats i Recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter