21 centres i unitats d’excel·lència catalans i valencians

La Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación  ha resolt provisionalment la convocatòria 2015 adreçada a l’Apoyo y acreditación de Centros de excelencia Severo Ochoa y de Unidades de excelencia María de Maeztu. L’objectiu de la convocatòria és impulsar l’excel·lència de la recerca pública amb una elevada rellevància i impacte a escala internacional, sense oblidar el ressò empresarial i social i l’atracció de talent.

En concret, s’han atorgat 7 noves acreditacions i, a més, els 8 primers centres acreditats l’any 2011 han renovat la distinció per 4 anys més. La inversió total d’aquesta convocatòria és de 52 milions d’euros. Tots els centres han estat seleccionat pels seus resultats científics i els seus programes estratègics després d’una rigorosa avaluació on han participat 115 científics internacionals de reconegut prestigi.

Pel que fa a la distinció Severo Ochoa, 2 dels 3 centres que l’han aconseguit són catalans: el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Aquests centres rebran 1 milió d’euros anual durant 4 anys. En total, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 14 de les 23 acreditacions atorgades en el conjunt de les 5 edicions, 11 a Catalunya i 3 al País Valencià.

Respecte a la modalitat María de Maeztu, 3 de les 4 unitats de recerca seleccionades són dels territoris catalans i valencians: el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València (UV); i, per últim, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquestes unitats comptaran amb 500.000 euros anuals durant 4 anys. En conjunt, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 7 de les 10 acreditacions atorgades en les 2 edicions, 6 a Catalunya i 1 al País Valencià.

Els 8 primers centres d’excel·lència Severo Ochoa també han aconseguit de nou l’acreditació, amb 1 milió d’euros anual durant 4 anys. Dels 8 centres, 4 són catalans: el Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS); l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona); i, per últim, la Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE).

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de la iniciativa d’Apoyo y acreditación de Centros de Excelencia Severo Ochoa y a Unidades de Excelencia María de Maeztu, així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter