Informe de la recerca en Informació, Documentació i Arxivística a Catalunya (2000-2013)

Informació, Documentació i Arxivística

Fotografia: John Martinez Pavliga.

Com ha evolucionat la investigació documental a Catalunya en els darrers anys? Per respondre aquesta pregunta i reivindicar els resultats obtinguts, un equip de treball ha elaborat l’«Informe de la recerca en Informació, Documentació i Arxivística a Catalunya (2000-2013)» (en format Adobe Acrobat), que es pot consultar conjuntament amb les dades primàries recopilades per l’estudi (en un full de càlcul Microsoft Excel en format comprimit).

La coordinació del grup de treball ha estat responsabilitat de l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans (OR-IEC), amb el suport del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC) i la participació activa d’universitats catalanes vinculades amb la Informació, la Documentació i l’Arxivística.

L’informe s’ha fonamentat en una perspectiva quantitativa i integradora per respondre a tres qüestions bàsiques: Quines institucions catalanes investiguen en aquest camp? De quins recursos humans i econòmics disposen? Quins resultats científics se’n deriven? L’objectiu general és descriure i analitzar l’evolució de la recerca en Informació, Documentació i Arxivística a Catalunya durant el període 2000-2013.

La comunitat de la Informació, la Documentació i l’Arxivística té un període d’un mes, és a dir, fins al 11de desembre 2015, per a deixar un comentari al Blog de l’OR-IEC o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, els redactors estudiaran els comentaris rebuts i tancaran definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita la participació i la implicació de tota la comunitat. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar l’«Informe de la recerca en Informació, Documentació i Arxivística a Catalunya (2000-2013)», així com les dades primàries.

4 respostes a Informe de la recerca en Informació, Documentació i Arxivística a Catalunya (2000-2013)

 • Mario diu:

  Les categories de professors contractats de la Llei 1/2003 d’universitats de Catalunya son catedràtics, agregats, col·laboradors i lectors; i no agregats, col·laboradors i lectors. p28

 • Lluís-Esteve Casellas diu:

  El concepte “recerca” és molt relatiu, però en tot cas l’estudi pren com a base la recerca en l’àmbit acadèmic. Això és important perquè en Arxivística els avenços no han vingut precisament d’aquest àmbit sinó clarament des de fora d’ell i, consegüentment, no es pot parlar de tradició centenària en aquest camp específic si el focus se circumscriu a l’àmbit universitari.

  Quant a InterPARES TRUST, l’afirmació:

  “A partir de l’any 2013, InterPARES es desplega amb el títol «InterPARES Trust» (ITrust 2013-2018) [https://interparestrust.org] i torna a comptar amb participació catalana.”

  Caldria puntualitzar que compte amb la participació només de l’Ajuntament de Girona, ara mateix, i malauradament, no hi ha cap altre entitat o institució com a col·laborador en la recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter