Anàlisi dels contractes estatals de personal tècnic de suport a la recerca (2004-2014)

MINECOEl Programa de Personal Técnico de Apoyo (PTA) és una iniciativa estatal per contractar recursos humans especialitzats en l’ús d’infraestructures i equipaments científics, però també en projectes d’R+D, impuls de la internacionalització o transferència tecnològica. La durada dels contractes és de 3 anys i els candidats han de disposar d’un títol universitari o de tècnic superior de Formació Professional (FP).

Per aprofundir en el tema, es pot consultar l’informe estadístic Programa de Personal Técnico de Apoyo (PTA) del portal web MERIDIÀ, que presenta els nous contractes per entitats de recerca i comunitats autònomes en les convocatòries 2003-2013 (si bé, l’informe s’estructura per anys d’inici de contracte, 2004-2014). La font d’informació són les resolucions del lloc web del ministeri competent, així com les publicades al Boletín Oficial del Estado (BOE). No s’han recollit renúncies posteriors ni altres canvis.

En el període 2004-2014, el Programa PTA ha generat 2.821 nous contractes dins del sistema científic espanyol. Malgrat això, les darreres convocatòries presenten una tendència descendent en el nombre de nous contractes (Gràfic 1, feu un clic per ampliar-lo). En el mateix període, Catalunya ha rebut 555 contractes (un 19,7% del global estatal), el País Valencià, 322 (11,4%) i les Illes Balears, 24 (0,9%). La comunitat capdavantera ha sigut Madrid, amb 788 contractes (27,9%).

Gràfic 1. Programa PTA (2004-2014)

Per institucions, el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) acapara un 16,5% del global estatal, amb 464 contractes. En l’ensenyament superior, les 4 primeres universitats en nombre de contractes són valencianes i catalanes: Universitat Politècnica de València (UPV) (110); Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (87); Universitat de València (UV) (79); i Universitat de Barcelona (UB) (71).

Per grans sectors institucionals a Catalunya, el personal tècnic concedit correspon majoritàriament a universitats (51,9%), seguits dels centres CERCA (28,8%), els instituts del CSIC (11%); i altres entitats (8,3%).

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de la darrera convocatòria del Programa PTA, així com altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter