Catalunya manté els bons resultats a la convocatòria ERC Starting Grants (2015)

L’ERCEuropean Research Council (ERC) ha resolt la convocatòria del programa ERC Starting Grants (2015), amb un import global de 429 milions d’euros per 291 projectes d’investigadors joves. En aquesta convocatòria, els països europeus capdavanters han sigut el Regne Unit (48), Alemanya (47), els Països Baixos (32) i França (29). Com en convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 4 dels 12 projectes, seguida pel País Basc (2), Madrid (2), Andalusia (2), Galícia (1) i Navarra (1).

El programa ERC Starting Grants està adreçat als millors joves investigadors (la mitjana d’edat és de 35 anys) per desenvolupar idees en les fronteres del coneixement actual i constituir els seus propis equips de recerca (s’estima la incorporació d’uns 1.000 investigadors predoctorals i postdoctorals). Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència (la taxa d’èxit és d’un 10%) reben un màxim de 2 milions d’euros per desenvolupar projectes de fins a 5 anys de durada.

Els 291 investigadors de la convocatòria 2015 representen a  38 nacionalitats i es reparteix de la manera següent segons grans camps científics: Physical Sciences & Engineering (126 projectes); Life Sciences (95 projectes); i, per últim, Social Sciences & Humanities (70 projectes).

Des de l’any 2007, Catalunya ha rebut 76 projectes i el País Valencià, 12. Les institucions catalanes que han obtingut projectes en la convocatòria 2015 són les següents:
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (2 projectes)
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (1 projecte)
– Universitat de Girona (UdG) (1 projecte)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC, així com les entrades sobre aquest tema publicades al blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter