Quin és el suport de les fundacions europees a la recerca i la innovació?

EUFORILa Comissió Europea (CE) ha presentat els resultats del projecte European Foundations for Research and Innovation (EUFORI). Els objectius de l’estudi han sigut quantificar i valorar el suport financer de les fundacions a la recerca i la innovació europea, fer una anàlisi comparativa dels 29 Estats participants i, per últim, identificar tendències i desenvolupaments futurs en aquest sector. El resultat final ha sigut un informe global sobre la contribució de les fundacions europees a la recerca i la innovació, així com 29 informes per als països participants (antecedents històrics, resultats d’investigació, pràctiques innovadores, recomanacions i conclusions).

Com a base de treball, s’han recopilat dades sobre les característiques i activitats (tipus, origen dels fons, despeses, abast geogràfic, etc.) de les fundacions de recerca europees, amb la participació d’experts nacionals. En global, 991 fundacions europees han proporcionat dades per a l’estudi, els resultats del qual mostren un sector divers i fragmentat amb els actius concentrats en una quantitat relativament petita d’organitzacions.

El sector de les fundacions de recerca i innovació destina uns 5.000 milions d’euros per inversió anual en R+D+I, dels quals 327 milions corresponen a organitzacions de l’Estat espanyol. En general, les fundacions espanyoles estan poc capitalitzades i aporten menys recursos (només un 17% es declaren finançadores, mentre que la mitjana europea és d’un 47%). De les 458 fundacions espanyoles identificades per a l’estudi, 208 han contestat el qüestionari per declarar un total de 4.690 milions d’euros en actius, 980 milions en ingressos i 773 en despeses (dades de 2012).

Per a més informació, podeu consultar el lloc web d’EUFORI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter