Un informe europeu analitza models alternatius de publicació en accés obert

open accessLa Comissió Europea (CE) ha publicat l’informe «Alternative Open Access Publishing Models: Exploring New Territories in Scholarly Communication», que analitza les tendències i problemes que existeixen en matèria de models alternatius de publicació científica en accés obert, més enllà de la via verda (arxiu en dipòsits digitals) o daurada (publicació en revistes d’accés obert). L’informe sintetitza les presentacions i discussions d’un taller celebrat el 12 d’octubre de 2015 per a recollir informació sobre aquest tema.

Pel que fa al contingut, l’informe conté tres seccions principals: els reptes europeus; les pressions sobre els investigadors, agents finançadors i bibliotecaris a partir del sistema actual de l’edició acadèmica; i finalment, les qüestions relacionades amb els models de negoci en publicacions d’accés obert. En els annexos de l’informe es poden conèixer diverses aproximacions institucionals i models de negoci en accés obert.

Per obtenir més informació, podeu consultar l’informe «Alternative Open Access Publishing Models: Exploring New Territories in Scholarly Communication», així com altres entrades sobre aquest tema publicades al blog.

2 respostes a Un informe europeu analitza models alternatius de publicació en accés obert

  • ELENA GARCÍA ALMOZARA diu:

    No puedo acceder al documento. Lo he intentado en varias ocasiones.
    Este es el mensaje que recibo cuando lo intento:
    You are not authorized to access this document

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter