Catalunya assoleix un 38% de les subvencions de l’Acción Estratégica en Salud (2015)

ISCIIIL’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) ha publicat les subvencions competitives atorgades a la convocatòria 2015 de l’Acción Estratégica en Salud (AES). Es tracta del principal instrument estatal de finançament de la recerca biomèdica i la quantitat total concedida l’any 2015 ha estat de 103,26 milions d’euros. Ara bé, resulta evident el fort descens de les subvencions des de l’any 2008, quan es van atorgar 223,3 milions (un -53,74%).

L’anàlisi de les subvencions per comunitats autònomes situa Catalunya a la primera posició de forma destacada, amb 39,21 milions d’euros (un 37,97% del global estatal). D’altra banda, el País Valencià i les Illes Balears han rebut, respectivament, 5,9 milions (un 5,71%) i 0,62 milions (0,6%).

El Programa Estatal de Fomento de la Investigación Científica y Técnica de Excelencia, que inclou els projectes de recerca en salut (convocatòria principal), de desenvolupament tecnològic, de medicina personalitzada i accions complementàries, representa 77,66 milions d’euros en total, dels quals Catalunya n’ha rebut un 40,93% (el País Valencià, un 4,6%, i les Illes Balears, un 0,79%). Pel que fa als recursos humans, el Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, destinat bàsicament a la contractació de personal de recerca, rep 24,91 milions en total, dels quals Catalunya capta un 29,82% i el País Valencià, un 9,32%.

Respecte a les 10 institucions de l’Estat espanyol amb més subvencions competitives, 5 corresponen a l’àrea metropolitana de Barcelona:
(1r) Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS): 8,03 milions d’euros.
(2n) Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR): 6,83 milions d’euros.
(3r) Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL): 4,38 milions d’euros.
(5è) Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB-Sant Pau): 3,96 milions d’euros.
(7è) Institut Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM): 3,69 milions d’euros.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’AES, així com altres entrades sobre aquest tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter