El Programa ICREA Acadèmia ha premiat 209 investigadors (2008-2015)

ICREALa Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha impulsat des de l’any 2008 el Programa ICREA Acadèmia. Ara s’ha publicat la resolució de la vuitena convocatòria, que correspon a l’any 2015. Aquesta iniciativa vol incentivar i recompensar l’excel·lència investigadora del personal docent i investigador (PDI) doctor vinculat a les universitats públiques de Catalunya.

Es tracta d’un programa d’intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat. El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia comporta la dedicació prioritària a activitats de recerca durant 5 anys, amb una dotació anual que es destinarà preferentment a la contractació de personal que permeti rebaixar la tasca docent del premiat o donar suport a la seva activitat de recerca.

Les 8 convocatòries del període 2008-2015 han reconegut l’excel·lència de 159 investigadors (76,1 %) i 50 investigadores (23,9 %). A continuació es pot consultar la distribució dels 209 reconeixements per àrees ICREA (Gràfic 1, feu un clic per ampliar-lo), on predomina l’àmbit de les ciències experimentals i matemàtiques.

ICREA Academia 2008 2015 - Gràfic 1

Pel que fa a la distribució per universitats (Gràfic 2, feu un clic per ampliar-lo), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) concentren el 73,7 % dels 209 investigadors premiats.

ICREA Academia 2008 2015 - Gràfic 2

Per a més informació, podeu accedir al lloc web d’ICREA, a més de consultar les altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter