Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Veterinària

Font: Lucia Morales.

Font: Lucia Morales.

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Veterinària (en format Adobe Acrobat). L’informe ha estat redactat per Joaquim Segalés, director del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CRESA) i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Reyes Pla, professora de la UAB. A més, l’informe ha tingut la col·laboració de Pere Arús (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA), Daniel Babot (Universitat de Lleida, UdL) i Maria Pla (Universitat de Girona, UdG).

Els investigadors de l’àrea de Veterinària tenen un període d’un mes, és a dir, fins al 30 d’abril de 2016, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, els redactors estudiaran els comentaris rebuts i tancaran definitivament el text.

Un projecte com aquest necessita la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web dels Reports de la recerca a Catalunya.

3 respostes a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Veterinària

 • Anna Bassols diu:

  Des de la Unitat de Bioquímica de Veterinària fem els següents comentaris:
  a) Taula 2 i Taula 3: s’ha d’afegir el SGR “Estudi de la transducció de senyals en cèl•lules eucariotes” 2005 SGR 00542 (2005-2008) i 2009 SGR-1091 (2009-2013)
  b) p. 30 i 31: en aquest apartat es confonen el Departament de Bioquímica i Biologia Molecular i el CBATEG, i sembla que siguin la mateixa cosa. Convé clarificar aquesta qüestió, especialment pel que fa a:
  • En la definició de les àrees de recerca no queda clar que n’hi han del Departament (Biologia molecular de llevats; Aplicacions de la proteòmica a la veterinària; Proteïnes de fase aguda) i altres del CBATEG (Teràpia gènica i models d’animals transgènics; Fisiopatologia de la diabetis mellitus)
  • En els Serveis, convé clarificar que els dos Serveis esmentats (SBCV i SG) no són del CBATEG
  c) p. 31: cal afegir els SGR que no son del CBATEG (veure punt a)
  d) p. 30: es defineix el CBATEG com a “institut”, però segons els estatuts és un “centre”
  e) Taula 13: es fa difícil entendre com l’any 2005 hi havien només 2 becaris, quan en l’any anterior i posterior n’hi havien 11.
  f) Taula 39: hi ha un error a la capçalera, ja que ha de dir Bioquímica i Biologia Molecular, enlloc de Biologia Cel•lular, Fisiologia i Immunologia.
  g) p. 69, Figura 4: el títol de la figura no és adequat ja que no es representa cap “evolució”. El suggeriment que fem és dir senzillament: “Productivitat en número d’articles SCI…..”

  Gràcies per tenir-nos en compte en aquesta ocasió.

 • Abel Mariné Font diu:

  Apartat 4.4. Nutrició i Bromatologia/Tecnologia dels aliments:UAB,UdG i IRTA

  A partir de la segona ratlla, suggereixo el següent redactat (en majúscules les modificacions proposades):

  La recerca en aquesta gran àrea es dóna en múltiples centreS, on probablement UAB, UdG i IRTA són els que tenen MÉS IMPLICACIÓ EN ELS ASPECTES DE LA CIÈNCIA I TECNOLOGIA D’ALIMENTS MÉS RELACIONATS AMB LA VETERINÀRIA. En aquest informe…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter