Les 5 primeres Comunitats RIS3CAT reben 19,1 milions d’euros de fons FEDER

RIS3CATLa Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha destinat 19,1 milions d’euros provinents dels fons del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020  a les primeres 5 Comunitats RIS3CAT amb l’objectiu de transformar sectorialment l’economia catalana a través de la creació de nous productes i serveis innovadors.

Les Comunitats RIS3CAT són grans agrupacions d’empreses i agents del sistema d’R+D+I que promouen actuacions conjuntes per a la transformació d’activitats econòmiques mitjançant l’aplicació de tecnologies facilitadores transversals.

A través de les 5 comunitats, 138 empreses i 64 agents del sistema de recerca i innovació català invertiran 43,8 milions d’euros per desenvolupar aquests projectes en els pròxims 3 anys. En total, els projectes seran desenvolupats per 1.300 professionals catalans de perfil tècnic, científic i empresarial.

D’aquesta manera es comencen a materialitzar els reptes plantejats per l’Estratègia RIS3CAT, que identifica les àrees on Catalunya té més potencial de creixement. Així, en aquesta etapa s’han aprovat les comunitats dels àmbits següents:

Comunitat RIS3CAT d’aplicacions digitals a teràpies i a biotecnologia en salut. Entitat coordinadora: Biocat.

Comunitat RIS3CAT d’energia sostenible i eficient. Entitat coordinadora: Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Comunitat RIS3CAT d’alimentació saludable i segura. Entitat coordinadora: Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Comunitat RIS3CAT de mobilitat eco. Entitat coordinadora: FICOSA.

Comunitat RIS3CAT de nous dispositius de diagnòstic i big data aplicades a la salut. Entitat coordinadora: LEITAT.

En aquesta convocatòria s’han registrat 446 sol·licituds d’empreses i entitats. En els pròxims anys s’obriran 2 convocatòries més  per crear 15 comunitats en total, un procés que culminarà el 2020. Fins aleshores s’hi hauran destinat 72 milions d’euros provinents dels fons FEDER.

En aquest marc, el passat 7 de juny la Generalitat de Catalunya va donar llum verda al finançament del Pla d’acció de l’Estratègia RIS3CAT. El sistema de finançament aprovat permet vehicular 406 milions d’euros del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 cap al teixit productiu i el sistema d’R+D+I de Catalunya, per generar un volum d’inversió en recerca i innovació superior als 1.000 milions d’euros i minimitzar-ne l’impacte en els pressupostos públics.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya, així com la pàgina web de les Comunitats RIS3CAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter