Programa Juan de la Cierva: Distribució territorial, temporal, temàtica i institucional (2004-2014)

MINECO

Al portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat l’informe estadístic Programa Juan de la Cierva per entitats de recerca i àrees ANEP, que incorpora els nous contractes atorgats als territoris de llengua i cultura catalanes en les convocatòries 2004-2014. Les fonts d’informació són les resolucions del lloc web del ministeri competent, així com les publicades al Boletín Oficial del Estado (BOE). No s’han recollit les renúncies posteriors ni altres canvis.

En el període 2004-2012, el Programa Juan de la Cierva va facilitar la contractació laboral d’investigadors doctors novells per 3 anys, per part d’universitats i organismes d’investigació. A partir de l’any 2013, el programa es va transformar en 2 noves actuacions consecutives de 2 anys de durada cada una: els ajuts per a contractes per a la formació postdoctoral (FPDI) i els ajuts per a la incorporació de joves doctors (IJC).

A continuació es comenten les dades principals de l’Estat espanyol i dels territoris de llengua i cultura catalanes, segons la seva distribució territorial, temporal, temàtica i institucional.

1) Distribució territorial i temporal

En el període 2004-2014, el Programa Juan de la Cierva ha incorporat temporalment al sistema científic espanyol 3.462 investigadors (Gràfic 1, feu un clic per ampliar-lo), amb una tendència descendent clara en els darrers anys. Catalunya ha rebut 1.103 investigadors (31,9 %), el País Valencià, 289 (8,3 %) i les Illes Balears, 45 (1,3 %). Per tant, els territoris de llengua i cultura catalanes han acumulat el 41,5 % dels investigadors contractats.

Programa Juan de la Cierva (2004-2014). Gràfic 1

2) Distribució temàtica

Per grans àmbits científics, els ajuts concedits als territoris de llengua i cultura catalanes s’orienten clarament cap a les ciències, l’enginyeria i l’arquitectura i les ciències de la vida (Gràfic 2, feu un clic per ampliar-lo).

Programa Juan de la Cierva (2004-2014). Gràfic 1

3) Distribució institucional

Per grans sectors institucionals, els investigadors del Programa Juan de la Cierva concedits a Catalunya treballen a universitats (578 investigadors, un 52,4 %), centres CERCA (338 investigadors, un 30,6 %), centres CSIC (114 investigadors, un 10,3 %) i altres entitats (73 investigadors, un 6,7 %).

Per a més informació, podeu consultar l’apartat de Recursos Humans del portal web MERIDIÀ, així com altres entrades sobre el tema publicades al Blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter