Plan Nacional I+D+I: Distribució dels projectes de recerca per programes i territoris (2004-2014)

MINECOEn el marc del Plan Nacional I+D+I, en el període 2004-2014, s’han concedit 35.659 projectes de recerca amb un import global de 3.974,2 milions d’euros. Els territoris de llengua i cultura catalanes han obtingut un 32,9 % dels projectes estatals i un 34,6 % de l’import global.

Al portal web MERIDIÀ s’ha actualitzat l’informe estadístic Projectes de recerca del Plan Nacional de I+D+I, que actualment ofereix les dades detallades del període 2004-2014, per comunitats autònomes i entitats de recerca, amb 2 indicadors: nombre de projectes i import en euros. Així, l’anàlisi dels programes nacionals permet tenir una imatge aproximada de l’especialització temàtica d’un territori i/o d’una institució de recerca. És a dir, esbrinar en quines àrees temàtiques s’excel·leix o s’hauria de millorar.

A continuació, es comenta la distribució temàtica dels projectes concedits als 3 territoris de llengua i cultura catalanes, en el període 2004-2014.

a) Catalunya

Catalunya ha rebut 7.777 projectes, un 21,8% del total estatal (939,8 milions d’euros, un 23,7%). Ara bé, el sistema d’R+D català obté percentatges estatals superiors en els programes de Biomedicina, Medi Ambient, Biologia Fonamental i, per últim, Electrònica i Comunicacions (Gràfic 1, feu un clic per ampliar-lo).

Projectes Catalunya

b) País Valencià

El sistema d’R+D del País Valencià ha obtingut 3.567 projectes, un 10% del global de l’Estat espanyol (397,5 milions d’euros, un 10%). Entre les àrees amb percentatge més gran de projectes respecte al total espanyol, cal destacar Construcció, Disseny i Producció Industrial, Transport i Informàtica (Gràfic 2, feu un clic per ampliar-lo).

Projectes País Valencià

c) Illes Balears

Des de l’any 2004 fins al 2014, les Illes Balears han captat un 1,1% dels projectes d’investigació fonamental atorgats pel Govern Espanyol. Dels 385 projectes (37,7 milions d’euros, un 0,9%) concedits al sistema científic balear, destaquen els programes de Medi Ambient, Biodiversitat, Ciències Socials i Humanitats pels seus percentatges elevats (Gràfic 3, feu un clic per ampliar-lo).

Projectes Illes Balears

Per a més informació, podeu consultar l’informe estadístic Projectes de recerca del Plan Nacional de I+D+I del portal web MERIDIÀ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter