El Departament de Salut atorga 177 ajuts a la primera convocatòria del PERIS 2016-2020

PERIS 2016-2020El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució provisional dels ajuts atorgats a la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS, 2016-2020). Les actuacions finançades han de contribuir a fomentar la salut i el benestar de la ciutadania i desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia. També, s’ha de reforçar la competitivitat internacional de les estructures de recerca i innovació en salut de Catalunya.

Les entitats beneficiàries són les fundacions que gestionen activitats de recerca dels centres assistencials del Sistema Sanitari Integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) o de l’àmbit de la salut pública, incloent-hi els instituts de recerca sanitària acreditats (IRS).  En algunes modalitats, en la composició dels grups de recerca, hi poden participar els centres de recerca que pertanyen al programa Centres de Recerca de Catalunya (CERCA).

En aquest context, gairebé mig miler de sol·licituds han estat avaluades per experts independents, i 177 han estat seleccionades, amb un import total provisional d’uns 18 milions d’euros. L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) ha estat l’òrgan responsable de l’avaluació científica.

La convocatòria s’ha estructurat en 4 grans àmbits:

Programa d’impuls del talent i de l’ocupabilitat

61 ajuts per a la intensificació de professionals d’infermeria, per permetre la seva dedicació a la recerca en hospitals i centres d’atenció primària.

79 ajuts per a la incorporació de científics i tecnòlegs als grups de recerca dels instituts de recerca en salut, per reforçar les seves capacitats i competitivitat internacional.

Programa de coneixement d’excel·lència

24 projectes orientats a l’atenció primària, per estimular el desenvolupament de projectes multicèntrics de recerca.

13 grans programes de recerca orientats a temes d’avantguarda del coneixement, per preparar el sistema de salut per als reptes futurs. En concret, 3 programes s’ocupen de medicina personalitzada; 1, de medicina regenerativa; 4, de recerca clínica independent; i, finalment, 5 d’estudis epidemiològics de cohorts.

Per a més informació, podeu consultar la resolució provisional del Departament de Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter