L’AECC ha finançat 160 ajuts científics contra el càncer en el període 2006-2016

Des de l’any 2006 fins al 2016, l’Asociación Española contra el Cáncer (AECC) ha finançat un total de 160 ajuts de recerca a tot l’Estat espanyol, amb 4 modalitats diferents: Grups estables de recerca oncològica; Projectes de recerca oncològica; Investigadors en oncologia; i, per últim, Projectes singulars. L’informe estadístic Projectes de l’AECC del portal MERIDIÀ s’ha actualitzat recentment amb les dades d’aquestes categories d’ajuts del període 2006-2016.

Segons l’Informe anual 2015 de la Fundació AECC, la despesa destinada a recerca va ser de 32 milions d’euros (2010-2015). En concret, l’any 2015, es van atorgar projectes per un total de 6,9 milions d’euros, un 6 % més que a l’any anterior.

Des de fa més de 60 anys, la Fundació AECC té l’objectiu de fomentar, millorar, orientar i difondre l’estudi i la recerca contra el càncer, sobre tres pilars bàsics:
1. Investigació biomèdica: promou i finança projectes de prevenció, diagnòstic precoç i tractaments oncològics.
2. Investigació social: promou i realitza estudis que analitzen els factors que influeixen en l’estil de vida de les persones, així com els seus coneixements i percepcions sobre la malaltia.
3. Divulgació científica: promou i organitza jornades de divulgació per acostar a la societat informació sobre el càncer i els avenços produïts en recerca.

L’informe estadístic Projectes de l’AECC presenta els ajuts de recerca mèdica per modalitats, per entitats de recerca (inclou el tipus i la comunitat autònoma) i per convocatòries anuals. Quant a la distribució geogràfica, el nombre d’ajuts finançats a Madrid és de 57; a Catalunya, 55; al País Valencià, 9; a Castella i Lleó, 9; a Andalusia, 8; a Navarra, 7; al País Basc, 4; a Galícia, 3; a les Illes Balears, 2; a Múrcia, 2; a les Canàries, 2; a Cantàbria, 1; i finalment, a Astúries, 1.

Per a més informació sobre les convocatòries i l’activitat de recerca de l’AECC, podeu consultar el lloc web de l’entitat així com les diverses entrades publicades en aquest blog.

2 respostes a L’AECC ha finançat 160 ajuts científics contra el càncer en el període 2006-2016

 • Miguel Angel Moreno diu:

  He revisado este articulo y he encontrado un error importante.

  En la distribución geográfica de las ayudas de la AECC se omite que la región de Castilla y León ha recibido un total de 9 proyectos o ayudas a la investigación, situándose ex-aqueo junto a la Comunidad Valenciana como la tercera-cuarta región con mas ayudas conseguidas en las convocatorias competitivas de la AECC.

  Por favor revisen la información original y corrijan el articulo publicado para incluir a Castilla y León.

  PD. Sería importante que este boletín se publicara también en español y/o en ingles, para que pudiéramos leerlo los que no somos catalán parlantes

  • Observatori de la Recerca (OR-IEC) diu:

   Buenos dias Miguel Angel,

   Muchas gracias por la revisión del artículo y tus observaciones. Revisaremos y corregiremos el post publicado lo más pronto possible.

   Saludos cordiales,

   Mercè Martí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter