10,3 milions d’euros de la Unió Europea per a pimes innovadores catalanes

Horizon 2020

En el marc del programa Horizon 2020, la darrera etapa de la fase 2 de la iniciativa SME Instrument  ha seleccionat 71 pimes amb potencial innovador de 22 estats membres de la Unió Europea (UE). En total, s’han atorgat 103,82 milions d’euros a 66 projectes per dur a terme activitats innovadores. La majoria dels projectes concedits són dels àmbits de les TIC (10 projectes), del transport (10) i dels sistemes d’energia eficients (9).

Entre les empreses seleccionades n’hi ha 7 de catalanes, que han rebut un total de 10,3 milions d’euros (un 9,9 % del global europeu). D’altra banda, les pimes espanyoles són les que més èxit han tingut, amb 19 empreses seleccionades, seguides de 5 d’alemanyes i 5 d’irlandeses.

Des del mes de gener de l’any 2014, la fase 2 de la iniciativa SME Instrument ha seleccionat 641 pimes. El finançament ha facilitat inversions en activitats d’innovació (demostracions, assajos, elaboració de sistemes pilot, etc.), així com elaborar plans d’empresa per als productes i rebre assessorament empresarial.

La informació detallada sobre la iniciativa SME Instrument es pot consultar a través d’un mapa interactiu, que permet veure la distribució geogràfica dels participants (a més de llistats i estadístiques), i accedir a les dades dels projectes finançats. En total, s’hi pot consultar informació sobre les 2.479 pimes participants, les quals han rebut 978,90 milions d’euros per executar 2.411 projectes d’innovació.

Aquest mapa interactiu també disposa de filtres per tipus de projecte (fase 1 o 2), països, àrees d’activitat, pressupostos i, per últim, dates (de la convocatòria, d’inici i de final del projecte). Així, es pot visualitzar fàcilment com les pimes dels territoris de llengua i cultura catalanes destaquen en àmbits com, per exemple, les TIC, l’agroalimentació, la biotecnologia i la biomedicina o el transport.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de la iniciativa SME Instrument, així com la notícia sobre la darrera etapa de la fase 2 publicada per la Comissió Europea (CE).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter