Catalunya segueix liderant les ERC Advanced Grants (2016)

En el marc del programa Horizon 2020, l’European Research Council (ERC) ha publicat la resolució de la convocatòria 2016 dels ajuts ERC Advanced Grants. En total, la resolució ha atorgat 231 ajuts amb un import global de 540 milions d’euros.

Com en les 8 convocatòries anteriors, Catalunya s’ha situat al capdavant de l’Estat espanyol, ja que ha rebut 5 dels 11 projectes atorgats, seguida pel País Valencià (1), Madrid (1), Andalusia (1), Aragó (1), Astúries (1) i les Illes Canàries (1). Els beneficiaris d’aquests ajuts d’excel·lència reben un màxim de 2,5 milions d’euros per fer recerca de gran abast, innovadora i de fins a 5 anys de durada.

La convocatòria de les ERC Advanced Grants està adreçada als millors investigadors consolidats i de qualsevol nacionalitat, amb una trajectòria científica reconeguda que impulsin progressos substancials en la frontera del coneixement. Les 2.404 sol·licituds rebudes en aquesta convocatòria s’han avaluat exclusivament per criteris d’excel·lència científica i la taxa d’èxit ha sigut d’un 9,6 %.

La convocatòria 2016 ha reconegut 231 investigadors (un 16 % són dones) de 24 nacionalitats que treballen a 20 països europeus, encapçalats per Alemanya (45), el Regne Unit (41), Suïssa (25), França (23) i els Països Baixos (19). El repartiment dels projectes per grans camps científics és el següent: Physical Sciences & Engineering (PE, 46,8 %); Life Sciences (LS, 31,6 %); i, per últim, Social Sciences & Humanities (SH, 21,6 %).

Des de l’any 2008, s’han concedit 2.355 ERC Advanced Grants per un import global aproximat de 5.290 milions d’euros. Espanya ha rebut 114 projectes (un 4,8 % del total), dels quals 59 han sigut per Catalunya (un 2,5 % del total i un 51,8 % dels espanyols) i 7 per al País Valencià.

La distribució dels projectes de la convocatòria 2016, per institucions de les terres de llengua i cultura catalanes, és la següent:
Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), centre mixt CSIC-UPC: 1 projecte (PE)
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 1 projecte (SH)
Universitat de Barcelona (UB): 1 projecte (PE)
Universitat de Lleida (UdL): 1 projecte (SH)
Universitat Politècnica de València (UPV): 1 projecte (PE)
Universitat Pompeu Fabra (UPF): 1 projecte (LS)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web de l’ERC o les entrades sobre aquest tema publicades en aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscripció
Butlletí mensual
Twitter