Presentació del llibre Por una mirada-mundo, d’Armand Mattelart

Data: Dijous, 27 de febrer de 2014, a les 19 h
Lloc: Sala Nicolau d’Olwer, Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47 · Barcelona)
Invitació

mattelartLa Societat Catalana de Comunicació (SCC) acollirà la presentació del llibre Por una mirada-mundo d’Armand Mattelart.

En l’acte, hi intervindran:
• Armand Mattelart, autor del llibre;
• Núria Almirón, departament de Comuinicació de la UPF;
• Rosa Franquet, presidenta de la SCC, i
• Miquel de Moragas, catedràtic de Comunicació de la UAB i president de l’AE-IC.

 

L’obra Por una mirada-mundo. Un recorrido por la trayectoria de uno de los grandes teóricos de la comunicación y la cultura (Gedisa, Barcelona, 2013) aplega les converses amb l’investigador canadenc Michel Sénécal en què l’acadèmic belga ens parla d’alguns aspectes poc coneguts del seu treball. “Cada un dels capítols constitueix un espai-temps que revela, d’una banda, les arrels de la seva consciència política, l’estat de les relacions de força a escala internacional, així com els moviments d’idees en acció, i d’altra banda, la materialitat del seu pensament i l’evolució del camp d’estudis interdisciplinars sobre la cultura i la comunicació”.

Armand Mattelart és professor emèrit de la Universitat Paris-VIII, on va fundar el Centre d’études sur les médias, les technologies et l’internationalisation. Començà la seva carrera d’investigador-docent a Xile, país on va viure onze anys, fins el cop d’estat de l’11 de setembre de 1973. És autor de nombroses obres sobre la comunicació i la cultura, en la seva dimensió històrica i transnacional i referent de la teoria crítica en comunicació a escala internacional.