El dilluns 15 de desembre de 2014, a les 19 hores, a la sala Pere i Joan Coromines, de la seu de l’ Institut d’ Estudis Catalans (IEC), carrer del Carme, 47, de Barcelona, tindrà lloc una conferència sobre el Premi Nobel d’ Economia concedit enguany a l’ economista francès Jean Tirole.
La conferència serà a càrrec del professor Xavier Freixas Dargallo, que és catedràtic d’economia financera a la Universitat Pompeu Fabra i a la Barcelona Graduate School of Economics. El títol de la conferència serà «Jean Tirole i la seva aportació a la teoria econòmica».
S’ esdevé, a més, la sortosa circumstància que el professor Freixas va compartir un llarg període d’estudi i de recerca en ciència econòmica amb el professor Tirole, a la Universitat de Tolosa. Per tant, és coneixedor directe de la teoria desenvolupada pel guardonat.
Jean Tirole és un economista francès, de seixanta-un anys, que ha desenvolupat la seva carrera al voltant de l’ organització industrial, la teoria de jocs, l’ economia del comportament, la banca i les finances. Ha publicat prop de dos-cents articles professionals sobre economia i finances, així com deu llibres. Dirigeix la Jean-Jacques Laffont Foundation i l’Institut d’Economia Industrial de Tolosa, i és membre, entre altres, de l’Institut d’Estudis Avançats de Tolosa.
El prestigiós Premi Nobel d’ Economia, que concedeix el Banc de Suècia, li ha estat atorgat« per l’ anàlisi que ha fet dels poders del mercat i la regulació».
Esperem l ’assistència de tots els socis i sòcies a aquest darrer acte del 2014 de la nostra Societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
febr.
2
Dc
12:00 Inauguració de l’exposició “Done...
Inauguració de l’exposició “Done...
febr. 2 @ 12:00 – 13:30
Acte d’inauguració de  l’exposició “Dones economistes”, on es presentaran 22 panells on es poden conèixer les històries de dones que amb el seu talent han fet grans aportacions i contribucions a la ciència econòmica. Aquesta[...]
febr.
3
Dj
21:00 Conferència “Condiciona l’ús de...
Conferència “Condiciona l’ús de...
febr. 3 @ 21:00 – 23:00
Conferència “Condiciona l’ús del PIB com a objectiu de superació continu l’assoliment dels objectius de transició ecològica?”, a càrrec de Jordi Roca Escaleta de l’acte: Obertura a càrrec del Sr. Joan Martínez Alier. Presentació a[...]
febr.
17
Dj
18:00 Conferència a càrrec de Libertad...
Conferència a càrrec de Libertad...
febr. 17 @ 18:00 – 19:30
Conferència amb motiu de la concessió del Premi Nobel d’Economia 2021 al professor David Card, per les seves contribucions empíriques a l’economia laboral, i als professors Joshua D. Angrist i Guido W. Imbens, per les[...]

Administra