El dimarts 1 de desembre de 2015, a partir de les 19 hores, a la sala d’actes del Palau Macaya (passeig de Sant Joan, 108, a Barcelona), se celebrarà l’acte de lliurament del XIV Premi Catalunya d’Economia 2015, atorgat pel jurat del premi a la Dra. Elisenda Paluzie i Hernández  per l’obra

«Podem! Les claus de la viabilitat econòmica de la Catalunya independent»

El jurat del XIV Premi Catalunya d’Economia 2015, constituït per Eduard Arruga i Valeri (president), Oriol Amat i Salas, Lourdes Beneria i Farré (excusada per motius de salut), Núria Bosch i Roca, Martí Parellada i Sabata, Joan-Ramon Rovira i Homs i Antoni Montserrat i Solé (que actua com a secretari), reunit a Barcelona el 13 d’octubre de 2015, va decidir atorgar el premi a l’obra suara esmentada, per la seva bona i detallada anàlisi econòmica i l’exploració de diverses hipòtesis de futur, obra que ha estat publicada per Rosa dels Vents (Barcelona, 2014).

Aquest premi fou instituït per la Societat Catalana d’Economia l’any 1991 per a la millor obra sobre economia catalana. Es convoca biennalment en alternança amb el Premi Societat Catalana d’Economia. Ambdós reben la col·laboració de la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (Obra Social “la Caixa”).

Els premiats fins ara han estat Germà Bel, Ramon Caminal, Isabel Busom i el seu equip de treball, Xavier Vives, Lluís Torrens, Carles Manera, Francesc Valls, Antoni Riera, Ernest Reig, Santi Ponce, Josep Oliver, Pere Riera, James Thomson i Pere Lleonart.

Abans del lliurament del premi, la Dra. Elisenda Paluzie i Hernández farà una exposició resumida de l’obra i en presentarà les principals conclusions.

Atès que es tracta d’una eminent ponent, coneixedora del tema, i especialment que aquest és d’una actualitat i una importància molt rellevants, esperem l’assistència i la participació dels nostres socis i sòcies en aquest nou acte del curs acadèmic 2015-2016.

Entrevista a Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’ Economia i Empresa de la UB (TV3 a la Carta)

Una resposta a Lliurament del XIV Premi Catalunya d’Economia 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
febr.
2
Dc
12:00 Inauguració de l’exposició “Done...
Inauguració de l’exposició “Done...
febr. 2 @ 12:00 – 13:30
Acte d’inauguració de  l’exposició “Dones economistes”, on es presentaran 22 panells on es poden conèixer les històries de dones que amb el seu talent han fet grans aportacions i contribucions a la ciència econòmica. Aquesta[...]
febr.
3
Dj
21:00 Conferència “Condiciona l’ús de...
Conferència “Condiciona l’ús de...
febr. 3 @ 21:00 – 23:00
Conferència “Condiciona l’ús del PIB com a objectiu de superació continu l’assoliment dels objectius de transició ecològica?”, a càrrec de Jordi Roca Escaleta de l’acte: Obertura a càrrec del Sr. Joan Martínez Alier. Presentació a[...]
febr.
17
Dj
18:00 Conferència a càrrec de Libertad...
Conferència a càrrec de Libertad...
febr. 17 @ 18:00 – 19:30
Conferència amb motiu de la concessió del Premi Nobel d’Economia 2021 al professor David Card, per les seves contribucions empíriques a l’economia laboral, i als professors Joshua D. Angrist i Guido W. Imbens, per les[...]

Administra