El proper dilluns 10 de maig a les 18 hores, tindrà lloc la conferència «Les aportacions de la Societat Catalana d’Economia a la recerca en ciència econòmica i economia catalana», a càrrec d’Antoni Montserrat Solé, soci de la Societat Catalana d’Economia i, fins fa molt poc, secretari de la Junta.

La sessió se centrarà en els precedents i la història de la Societat Catalana d’Economia de l’Institut d’Estudis Catalans. En concret la Societat Catalana d’Estudis Econòmics, Jurídics i Socials creada el 1951 i  la seva Secció d’Economia creada el 1977. De fet des de la creació de l’IEC l’economia hi fou present, l’economista Pere Coromines fou un dels fundadors i un dels President. La  Societat Catalana d’Economia creada el 1986 no va néixer del no-res sinó de les múltiples preocupacions que ja eren presents la Junta Particular de Comerç i la posterior Cambra de Comerç, Indústria i Navegació, la Comissió de Fàbriques i el posterior Foment del Treball Nacional, la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, i els diversos projectes de Facultats d’Economia culminats el 1954 a la Universitat de Barcelona i després a la major part de les Universitats de la Xarxa Lluís Vives. Presentarem l’acció de les diverses Juntes de la SCE, les publicacions, les sessions mensuals, els premis, els Congressos de la Societat i els lligams nacionals i internacionals.

Per participar a l’activitat cal inscriure’s a través d’aquest link. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Agenda
maig
10
Dl
18:00 Les aportacions de la Societat C...
Les aportacions de la Societat C...
maig 10 @ 18:00 – 19:30
El dilluns 10 de maig de 2021, a partir de les 18 hores, tindrà lloc, només de manera virtual, la conferència «Les aportacions de la Societat Catalana d’Economia a la recerca en ciència econòmica i[...]
juny
30
Dc
18:00 Conferència “Mercat de Treball i...
Conferència “Mercat de Treball i...
juny 30 @ 18:00 – 19:30
Al llarg de l’acte es parlarà sobre quins són els efectes de les dues ultimes crisis, la econòmica i la sanitària, en el territori, i si ha afectat per igual a la Catalunya metropolita com[...]

Administra